Lyckebokyrkan Storvreta söker medarbetare med inriktning barn/ungdom

Lyckebokyrkan är en Equmeniaförsamling i Storvreta. Vi söker dig som längtar efter att få utveckla barn och ungdomsarbetet i församlingen, dela din tro, inspirera och skapa relationer.


Storvreta är ett växande samhälle där Lyckebokyrkan finns mitt i byn och vår önskan är att vara en självklar plats för människor som bor här. Vi söker dig som vill samverka med såväl föreningsliv som skola och andra församlingar.
Lyckebokyrkans församling har ca 100 medlemmar i olika åldrar. I nuläget har vi en anställd pastor/församlingsföreståndare. Lyckebokyrkan har en stor scoutverksamhet, en tonårsgrupp samt söndagsskola. Utöver ungdomsföreningen Equmenia Storvreta finns även en idrottsförening, Lyckebokyrkans IF som erbjuder gymnastik, parkour och volleyboll. Församlingen möts till gudstjänst varje söndag samt har olika gemenskapsträffar i veckorna. Vi samarbetar en del med svenska kyrkan, Ärentuna församling, som också finns i Storvreta.


Vi vill att du främst blir en drivande del i tonårsarbetet tillsammans med andra ledare. Detta innebär både tonårskvällar (fredagar) samt annat tonårsarbete i och utanför församlingen, däribland läger och ungdomssamlingar. Vi vill att du är med och utvecklar vårt utåtriktade arbete. Du kommer också att delta i och leda söndagskolarbetet ihop med andra ledare. Till detta räknar vi också att finnas med i utformning av gudstjänster där barn och unga kan ta plats.
Vi söker dig som har en kristen tro och vill dela den med andra. Du kan ta initiativ, har idéer och trivs med att skapa relationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tonårsarbete.


Omfattning 30-50% med tillträde efter överenskommelse, tidigast januari.
Sista ansökningsdag 10 december 2023


Har du frågor? Kontakta Malin Vans Méndez, 070-157 04 30